неділю, 8 травня 2016 р.

до 71-річниці Перемоги над нацизмом




Найтрагічнішою, найжахливішою подією XX століття була Друга Світова війна. 3 нагоди 71-річниці Перемоги над нацистами в Другій Світовій війні 5.05.2016р. в читальному залі Черкаської ЦМБ ім. Лесі Українки відбулася зустріч –вшанування ветеранів другої Світової війни «Шляхами мужності і слави». Це спільний захід Черкаської ЦМБ ім Лесі Українки та Соснівської районної ради ветеранів, за підтримки Департаменту соціальної політики Черкаської міської Ради.
Читачі бібліотеки, черкащани зібралися, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув на фронтах війни, і вклонитися ветеранам, що дожили до наших днів. На заході зустрілися два покоління –сивочолі ветерани, які власними силами і життям здобували Перемогу та учнівська молодь ЗОШ№3, 6 та Черкаського музичного училища. 
До ветеранів з привітальним словом звернулася заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна.
Голова Соснівської районної ради ветеранів Федорченко Ганна Михайлівна не пожалкувала теплих слів, вітаючи ветеранів Другої Світової. Очолюючи Соснівську районну раду ветеранів багато років, Ганна Михайлівна знає потреби кожного свого підопічного і турботливо піклується вирішенням їх проблем.
Музичним подарунком ветеранам стали пісні у виконанні вихованок Черкаського музичного училища Яни Хорунжої, Олени Кир' янової, Наталі Катани,Яни Крайньої, гра на акордеоні Михайло Колінька.
Від молодого покоління привітали ветеранів учні козацького класу Черкаської ЗОШ №6. Вони подякували ветеранам Другої Світової за Перемогу 1945,прочитали вірші, заспівали пісню часів Другої Світової та запевнили, що молоде покоління буде завжди пам’ятати подвиги своїх дідів і батьків та готове стати на захист своєї Вітчизни.
Спонсором заходу виступив приватний підприємець Олексій Сергійович Денисенко. Дякуємо йому за небайдужість. 
Провідний бібліотекар Черкаської ЦМБ ім. Лесі Українки Громова Н. П., яка готувала і проводила даний захід, впевнена, що зустріч кількох поколінь допоможе сформувати у молоді істинні моральні цінності, відіграє значну роль в патріотичному вихованні підростаючого покоління. Передача переможного досвіду від старших поколінь майбутнім формує віру в перемогу. Це урок мужності віри в перемогу , в неминучість перемоги добра над злом. Наші ветерани перемогли в Другій Світовій – ми переможемо в антитерористичній операції!































Немає коментарів:

Дописати коментар